Lyst til å prøve golf?

Golfstarthb min min

Golfstarthb min minGolf har økt kraftig i interesse de senere årene og er i ferd med å bli en av Norges største sporter. Nye golfbaner etableres over hele landet og det er ikke mange avsidesliggende kroker av landet som ikke har en golfbane i nærheten. I umiddelbar nærhet til Oslo finner du over 20 golfbaner.

En av grunnene til den store interessen er at golf passer for de aller fleste uansett alder, kjønn og ferdighetsnivå. En nybegynner har en like stor opplevelse som en profesjonell. I tillegg kommer naturopplevelsen. Du spiller på gress ute i naturen. Det skal også nevnes at mange golfbaner har en fantastisk beliggenhet i naturen.

Koster ikke golf mye?

Det er to hovedkostnader, klubbmedlemskap og utstyr. Du må melde deg inn i en golfklubb for å få enkel tilgang til en bane. Kontigenten i slike klubber varierer fra klubb til klubb. Mange klubber har flere alternative medlemskap, gjerne i forhold til tidspunkt og tilgang til banene. Prisene finner du på klubbenes nettsider.

Du trenger ikke all verden til utstyr for å komme i gang. Siden golf er en stor internasjonal sport finnes det mange seriøse og prisgunstige nettbutikker som selger utstyr. Et nybegynnersett med noen køller og golfballer koster ikke all verden. Du spiller i vanlige klær som gir god bevegelighet og det holder med ett par vanlige joggesko. Golf er jo et eget segment innen klær og mote og etter hvert som din interesse for golf øker får du kanskje lyst å oppgradere deg litt på klesfronten og få den rette stilen, det får komme etterhvert.

Hvor vanskelig er det å spille golf?

Alle kan svinge køllen, treffe ballen og sende denne mot hullet. Du er derfor raskt i gang med spillet. Hvor godt du treffer og hvor mange slag du trenger for hvert hull varierer fra person til person, men alle får en positiv mestringsfølelse i golf.

Hvordan kommer du i gang med golfspill?

Ta golfkurset: Veien til golf

Golfstart300 min min

Golf er en fantastisk sport som passer for alle.

Du bør absolutt melde deg på et golfkurs slik at du får på plass basisferdighetene.

 

De fleste golfklubber tilbyr kurs, både for nybegynnere og viderekommende. Nybegynnerkurset heter Veien Til Golf og er standardisert av Norges Golfforbund. Her lærer du det viktigste for å komme godt i gang. Et godt argument for å bruke litt tid i starten på å lære riktige teknikker er at du unngår å etablere uvaner og feilteknikker i spillet som du senere sliter med å bli kvitt.

Kurset omfatter i tillegg til teknikk også hvilke regler som gjelder på en golfbane. Kurset gjør det lettere for deg å bli en del av miljøet i klubben. I tillegg blir du kjent med andre spillere og bygger relasjoner som gjør det hele mer sosialt. Kanskje finner du noen flere å spille med.

Du kan ta dette kurset som en liten test på din egen golfinteresse før du melder deg inn i klubben. Når kurset er ferdig kan du melde deg inn å sette i gang med spillet.

Hvordan spilles golf?

Utgangspunktet er en bane med gress. Denne består, avhengig av banens størrelse, av et antall hull,  6, 9 eller 18. Spillet starter på et bestemt sted, dette kalles utslagsted. Deretter skal du komme deg gjennom banen på færrest mulig slag. Banene har forskjellig vanskelighetsgrad. Noen ligger i et mer krevende terreng enn andre. Hindringer som busker og kratt, vanndammer, trær og hekker er med på å øke utfordringene.

Er golf tidkrevende?

En hel runde på en 18 hulls bane tar 4-5 timer (du går faktisk 10-15 kilometer). Du avgjør selv hvor mange hull du vil spille. Banene har også plass utenfor hovedbanen hvor du kan øve på ulike slag og ferdigheter.

Sjekk med en golfklubb i nærheten av hvor du bor hvilke muligheter som finnes. Det er nok av god er grunner til å gi golfsporten en sjanse.

Golf er også sunt!

Sture Bjørseth

You may also like...