Rappellering i trygge omgivelser

Rappelleringhb min

Rappelleringhb minRappellering går enkelt og greit ut på å klatre ned en bratt fjellvegg ved hjelp av en spesiell teknikk. Ikke så lett som det ser ut til, men du kommer fort inn i det. Har du klatret opp må du alltid rappelere for å komme ned igjen. Det er også mulig og kun rappelere, dvs at turen starter på toppen.

Teknikken er enkel, det viktigste er å ha det riktige utstyret og være konsentrert. Det finnes mange aktivitetsarrangører som tilbyr rappelering. Vanskelighetsgraden velger du selv, arrangøren har ulike løypealternativ slik at det er mulig for alle å delta.

Utfordre deg selv

Rappellering er en utfordrende aktivitet som nok kan virke litt spektakulær første gangen. Du lærer fort teknikken og blir raskt i ett med elementene. Sliter du med høydeskrekk er rappelering en fin måte å bli kvitt denne på.

Hvordan foregår rappellering?

Kort forklart går det ut på å fire seg ned ved hjelp av tau.

Rappellering300 min

Rappellering kan gjøres både i trygge og i risikofylte omgivelser.

Tauet er festet på toppen og nedfiringen skjer med en enkel teknikk som de fleste lærer raskt. Rappelering foregår stort sett i sommerhalvåret, men er også mulig på vinterstid. Regn er ingen hindring.

Dette er en flott naturopplevelse samtidig som det er stor utfordring. Husk, det er helt trygt, det er umulig å ramle ned. Passer godt som en del av et kickoff eller firma event.

Rappellering er både krevende og spennende

Rappellering er en metode som brukes av klatrere når de skal ned fra høyden. Det er en naturlig del av det klatre. En variant av rappellering er når det ikke dreier seg om tradisjonell klatring men at man kun firer seg ned. Dette skjer i trygge omgivelser i klatrevegger eller i fjellterreng hvor det er lagt til rette for dette og hvor sikkerheten er høy. Du kan derfor få prøvd rappellering uten at det er en del av en tradisjonell klatretur.

Er rappellering farlig?

Når du rappellerer henger du i et tau og alt avhenger av at tauet ikke ryker. Under tradisjonell klatring blir rappellering regnet som den mest risikofylte delen. Fester kan ryke, stener kan løsne, knuter kan gå opp eller klatreren kan hekte seg fast. Mye kan skje, men heldigvis er det svært sjelden med alvorlige ulykker.

Rappellering i anlegg som er tilrettelagt for dette og med høy sikkerhet er ikke aktivitet med høy risiko. Du får et adrenalinkick når du henger langt over bakken, men du henger trykt og følger du instruksjonene trenger hverken du eller de som ser på å bekymre seg.

 

You may also like...