Fantasy Premier League – en fotballfans drøm?

Fotballbane live

De fleste har hørt om FIFA, men de siste årene har enda et fotballspill spredt seg rundt i verden og har blitt en del av hverdagspraten for mange. Fantasy Premier League er et virtuelt og strategisk fotballspill, som går ut på å være manager for et fotballag, og sette opp en spilledyktig tropp innen et angitt budsjett. Kjente spillere fra den virkelige verden kjøpes opp, og laget får poeng basert på spillernes scoringer, målgivende pasninger og liknende i ekte kamper. Hvert lag kjemper så om å få flest mulig poeng. Med over 7 millioner spillere har Fantasy Premier League, som er det offisielle spillet til Premier League, blitt ett av de største fantasifotballspillene i verden, men hvordan har det blitt så populært?

Fotballbane live

Kilde: pexels

Spillets karakteristikk

Det kan virke som alle spiller fantasy-fotball. I alle fall de som har et snev av interesse for fotball. Praten om kjøp av spillere, og invitasjoner til så spille sammen, og til å sette sammen lag sprer seg som ild i tørt gress, både på skoler, og arbeidsplasser. Det finnes digitale samfunn, abonnementsnettsider og blogger dedikert til spillet, og aviser som VG, Aftenposten, og NRK skriver sak etter sak om ligarunder, beste kjøp av spillere og liknende. Det er kanskje ikke overraskende når det er mer enn 200 000 registrerte spillere bare i lille Norge.

Spillet er konkurransedrevet, og selv om spillerne som deltar kan vinne spennende premier er Fantasy Premier League ikke et spill for å vinne penger. Det er et spill fotballfans av alle typer kan delta i, enten man kun ønsker å velge ut sitt drømmelag, eller om man ønsker å ta konkurransen et sted videre og kjempe om å bli landets eller verdens beste liksom-manager.  Det gjør det til det perfekte spillet å utfordre vennegjengen til.

Det er nok nettopp dette som gjør Fantasy Premier League så populært. Du kan få glede av spillet enten du er nybegynner eller ekspert. Man tjener på å lese seg opp på spillere og være førevar, noe som også gjør det til et strategisk spill. Det er kanskje derfor Magnus Carlsen tidligere har klatret seg opp til Norgestoppen i spillet. Likevel er det også flere elementer av flaks inne i bildet for å kunne gjøre det bra, noe som også øker spenningen og underholdningsverdien.

Fotball chips tv

Kilde: pexels

 

Verdenstopper og gull av gråstein

Mye av interessen for spillet stammer altså fra muligheten til å spille slik man selv vil. Det gjør også at strategien for spillerkjøp varierer noe. Der noen ønsker og hovedsakelig gå etter spillere i verdenstoppen, ønsker andre å satse på mer usikre spillere som kan vise seg å være gull bak gråstein. Blant disse har Joe Bryan (Fulham), Matheus Pereira (West Brom) og Ivan Cavaleiro (Fulham) tidligere blitt nevnt, men et fotball tips er at både West Brom og Fulham ligger ifølge bet365 langt nede på Premier League tabellen. Det er derfor mulig disse spillerne ikke har levd helt opp til manges forventninger i årets sesong.

Det er likevel ikke lenge siden årets fotballsesong, og fantasiligasesong, ble sparket i gang, og vi kan med stor sannsynlighet vente oss mange overraskelser i månedene som kommer. Én ting er helt klart, og det er at populariteten til Fantasy Premier League trolig kommer til å fortsette å vokse i lang tid fremover.

You may also like...