Opplev nye sporter

Fallskjermhopping tandem

De fleste er oppvokst med sport som en del av hverdagen i Norge. Ofte er det imidlertid de vanlige sportene som fotball, håndball og vintersport som regjerer i Norge, men det finnes mange gode alternativer for de som ser etter noe nytt å drive med.

Fekt som du gjorde i barndommen

Mange har fektet med tresverd eller lekesverd i barndommen. Kanskje spikket man seg et eget sverd og duellerte som sjørøvere eller indianere mens man lektet med vennene. For de som ønsker å ta fektingen til et nytt nivå, begynner fektesporten å bli mer og mer anerkjent. Kanskje har du sett denne utrolige sporten under de Olympiske Leker, hvor man kan se den på TV eller på nettsider som Unibet TV. Fekting er enda en relativt liten sport i Norge, men i mange europeiske land er den mye større, og den er utbredt i alle verdensdeler.

Fekting som sport har faktisk eksistert i Norge helt siden 1870, da Den Gymnastiske Centralskole tok opp fekting. For mannen i gata, ble sporten for alvor mer kjent i 2012, i forbindelse med OL i London. Da tok nemlig Bartosz Piasecki en svært overraskende sølvmedalje, og svært mange nordmenn satte seg ned foran TV-skjermen, for å oppleve denne svært unorske hendelsen.

Ekstremsport for de vågale

Mange har nok en gang i tiden satt opp fallskjermhopping på bucket-listen sin, over ting de ønsker å prøve én gang i livet. Fallskjermhopping drives både profesjonelt og på hobbybasis. Muligheten til å falle fritt i ca. 40 sekunder i 200 km/t, er noe som får hjertet til å pumpe svært raskt hos de fleste.

Selv om de kreves mange hundre hopp for å virkelig mestre sporten, er tandemhopp en perfekt mulighet for de som bare vil oppleve dette. Da er du nemlig stroppet fast til en erfaren fallskjermhopper som vet hva han driver med, og dere har én felles fallskjerm. Man trenger kun en kort instruksjon og opplæring før man kan prøve dette. Mange liker å gjøre dette i spesielle anledninger, som for eksempel utdrikningslag eller jubileer. Det er flere som sier dette er noe alle absolutt må oppleve én gang i livet, men det gjelder å være tøff nok til å prøve det.

Konklusjon

Det finnes utallige sporter man kan bedrive med, og de fleste bør ha muligheten til å finne noe som passer sine preferanser. Enten man liker fart og spenning, ønsker å dedikere mye tid, eller bare det å ha noe man kan gjøre fra tid til annen, finnes det en sport som passer deg. Faktisk finnes det lokale idrettslag for mange sporter du sikkert ikke visste om i de fleste store byene i Norge. Søk på nettet for å se hvilke idrettslag og foreninger som finnes i nærheten av deg, og om ikke lenge kan du ha en ny favorittsport å bedrive tiden med. Samtidig som du opplever noe nytt, tar du bedre vare på helsen og får nye bekjentskaper, for bedre sosialt samvær.

You may also like...