Zip line – gøy for alle

Ziplinehb min min

Ziplinehb min minZip line er det nærmeste du kommer følelsen av å fly, uten å forlate bakken helt.

En Zip line er en vaier som er spent mellom to fester med høydeforskjell hvor du henger i en sele mens du «flyr» langs vaieren. Siden vaieren er relativt nære bakken får du skikkelig fartsfølelse hvor du befinner deg i en ganske spennende og spektakulær situasjon.

Passer for alle

Zip line er et tilbud for både liten og stor og er en flott familieaktivitet som rykker dere litt ut av hverdagsrutinen. Enkelte anlegg tilbyr tandemturer for den som vil starte litt forsiktig eller av andre grunner ikke kan «fly» alene. Erfaringsmessig skal det ikke mer enn ett par turer til før man er bitt av basillen.

Hva med vekt- og aldersgrense?

Vekt- og aldersgrensene varierer litt fra anlegg til anlegg. Nedre grense er ofte fem år og 25 kilo.

 

Mindre barn kan kjøre sammen en voksen om anlegget tilbyr tandemtur og den totale vekten ikke overstiges. Det finnes ingen øvre aldersgrense, men maks vekt er som regel 130-140 kilo.

Hva med sikkerheten?

Enhver må lese reglene og instruksjonene på det enkelte anlegg. De vanligste reglene er:

  • Du skal være edru og ikke påvirket av noen form for rusmidler
  • Røyking forbudt
  • Det anbefales ikke å «zippe» om du er gravid eller har alvorlige helseproblemer.
  • Du skal følge de instruksene som blir gitt og bruke det nødvendige sikkerhetsutstyret.

Hvilke klær skal du ha på?

Zipline300 min min

Zip-line gir deg et skikkelig adrenalinkick på en enkel og grei måte. Dette er noe for alle.

Du må kle deg etter vær og føre og det stilles ikke noen spesielle krav til bekledningen bortsett fra at det skal være mulig å feste sele og sikkerhetsutstyr. Det som ikke er lov er bruk av skjerf og klør med snorer og objekt som kan bli hengende fast. Det samme gjelder langt hår. Farten er stor og det er mye krefter involvert.

Hjelm får du låne av senteret.

Friluftsopplevelser for grupper, bedrifter og skoler på Herdla, 30 minutt fra Bergen

Aktiviteter og fasiliteter ligger samlet på et fantastisk naturområde og vi skreddersyr opplevelsespakker for teambuilding, kick off, event og konferanser. Hovedaktivitetene er kajakk, fridykking, klatring, via ferrata og rappelering, men vi justerer og tilpasser slik at det passer den enkelte gruppe. Hva med et gourmetmåltid i våre stemningsfulle Lavvoer etter aktivitetene eller som pause i konferansen? Vi tilbyr også kurs innen livredding, førstehjelp, fridykking, klatring og kajakk. Se www.gonepaddling.no

Sture Bjørseth

You may also like...