Klatrepark – kjenn på, og flytt, dine grenser

Klatreparkhb min

Klatrepark323 minEn klatrepark er bygget inn i naturen og opp i trærne. Ved hjelp av ulike måter å forflytte seg mellom to eller flere trær skapes det utfordringer av ulik vanskelighetsgrad (klatrebaner). Dette tar deg ut av komfortsonen og gir deg et skikkelig kick.

Hvordan fungerer en klatrepark?

Det foregår i høyden. Mellom to eller flere trær spennes det stålwire. Høyden over bakken kan være alt fra en til tjue meter. Rundt stålwirene er det bygget ulike hindre som skal forseres. Du kryper, løper, går, balanserer eller hopper. Starten på en bane går fra en plattform på treet og du jobber deg over til neste tre hvor det også er en plattform. Dette kalles en klatrebane. Du går vanligvis ned til bakken mellom hver klatrebane. Mange slike baner sammen utgjør en klatrepark.

Zip-line

Enkelte klatreparker har satt opp zip-line hvor du flyr gjennom lufte. Trygt og sikkert, men adrenalinet stiger der du suser av gårde.

Hva kreves av deg?

Vanskelighetsgraden varierer mellom banene og de fleste klatreparker har et godt utvalg. Dette passer derfor både for barn og de som virkelig har tenkt å flytte grenser langt over bakken. Er du nybegynner starter du med enkle baner og avanserer etter hvert som mot og ferdigheter øker.

Hva med sikkerheten?

Banene er laget slik at stålwirene også fungerer som sikkerhetslinjer.

Klatrepark300 min

Du henger trygt og godt i selene om du skulle være uheldig.

Det vil si at du alltid er hektet på en wire. Skulle du fall eller noe skje vil du aldri kunne ramle ned. Gjestene utstyres med hjelm og en klatresele som har doble karabinkroker og en rulle. Klatreparker krever at alle som skal klatre signerer en egenerklæring i forhold til ansvarsforhold og at man er kjent med og forplikter seg til å følge reglene som gjelder.

Fin dagstur for familier og grupper

Alt avhengig av hvor stor klatreparken er og hvilke fasiliteter som finnes er dette en flott utflukt. Mellom klatringen kan dere legge inn pauser for mat, kanskje grilling, og sosialt samvær. Dere har garantert en del å prate om når erfaringene i høyden skal formidles.

Hvilke klær tar du på?

Været bestemmer klesvalget også i klatreparker. Ta på lette klær, gjerne klær for trening og aktivitet. Skoene bør ha en god såle som ikke blir glatt om det blir fuktig. Hansker er en fordel, gjerne tynne som gjør at du får et godt grep. (hansker fås ofte kjøpt i klatreparken). Seler og hjelm får du låne, sjekk dette før du drar.

Sture Bjørseth

You may also like...