Paragliding tandem

Paraglidinghb min

Paraglidinghb minOpplev fantastisk utsikt fra fugleperspektiv med paragliding tandem. Flyturen varer fra 10 min til en time, avhengig av vær og vind samt dine ønsker. Vi har sett nærmere på det viktigste når det gjelder paragliding og tandemturer. Vi presenterer også steder hvor du kan melde deg på både kurs og tandemhopp. Du flyr med erfarne instruktører som tar vare på sikkerheten samtidig som flyturen er tilpasset ditt ambisjonsnivå. Benytt anledningen til å ta fantastiske bilder. For en bedrift er dette et skikkelig kick for medarbeidere som fortjener litt ekstra oppmerksomhet.

Tandem paragliding på Voss

Voss er et av stedene i Norge med høyest aktivitet innen luftsport og dermed er det også store muligheter for å delta på ulike aktiviteter uten å fly eller hoppe på egen hånd. Tandemflyging med paraglider er et av tilbudene. Paragliding er en fantastisk naturopplevelse, du flyr gjennom landskapet i fred og ro som en stor fugl.

Erfarne flygere med papirene i orden (godkjent av Norges Luftsportforbund NLF) tar deg med på en trygg og opplevelsesrik flytur, fra start på en av toppene rundt Voss og ned til en av landingsplassene i området. Utstyret som bruker er spesiallaget for tandemflyging. Kravet til deg er at har en normal helse og ikke veier mer enn 120 kg. Du må også være i stand til å løpe ett kort stykke i startfasen av flyvningen.

Prisen for en tur ligger på rundt kr 2.000,-. Du trenger kun å stille med jogge- eller fritidssko og klær som er tilpasset temperaturen. Hør med arrangøren.

Hva er en paraglider?

Paraglideren skiller seg fra hangglideren ved at den ikke har en stiv ramme i konstruksjonen. Den kan sammenlignes med en firkantfallskjerm. Paraglideren er større og holder seg derfor lengre i luften, på fagspråket heter det at den har et bedre glidetall. Oppdriften sikres ved hjelp av oppadgående luftstrømmer. Å finne slike strømmer er en viktig del av flygingen. Er du heldig kan du holde deg i luften flere timer og forflytte deg over store avstander. Med paraglider har du den samme fantastiske følelsen som med den opprinnelige hangglideren. Fordelen med paraglider er lavere vekt, lettere å ta med og letter og styre. 

Tandemflyging

En paraglider som brukes til tandemflyging er større enn en ordinære paraglider. Passasjeren er spent fast i en sele under piloten og må delta aktivt både under starten, under selve flyturen samt ved landingen. Lengden på flyturen er kortere med tandemflyging.

Paragliding300 min

Instruksjon og grundig sjekk av utstyr og før dere starter.

Selve flygingen tar vanligvis ca 5 min fra start til dere lander. Under svært gunstige forhold med og oppdrift kan en tandemtur vare i opptil 30 minutter. Prisene pleier og ligge på mellom ett og to tusen kroner,

Du bestemmer spenningsnivået

det er mange måter å fly en paraglider på, også på tandemturer. Hvor rolig eller spektakulær turen skal være bestemmer du. Du og piloten tar en prat om dette før dere starter. Piloten går også nøye gjennom hoppet fra dere setter på utstyret til dere har landet. Utstyret blir sjekket nøye, og deretter er det bare å sette avgårde. Spør om du lurer på noe, det er viktig at du føler deg komfortabel, litt hektisk blir det uansett etterhvert. Det er ganske kaldt og friskt oppe i luften, også på en norsk sommerdag, så ta på varme klær og fottøy.

Det er normalt å være nervøs

Første gang du prøver dette er det helt naturlig å være nervøs, det betyr ingen ting. Når dere letter forsvinner alle negative tanker og du bare nyter det hele. Er det gode forhold under turen kan du hos enkelte instruktører få styre skjermen selv, selvfølgelig blir du godt passet på. Ta gjerne med kamera.

Tandemflyging med paraglider er absolutt noe du bør prøve!

Sture Bjørseth

You may also like...