Hvor lønner det seg å kjøpe golfutstyr?

Golfutstyr kjope hb min min

Golfutstyr kjope hb min minDu trenger ikke selge huset for å starte med golf. Er du litt smart kan du sette sammen et utmerket sett utstyr som fungerer flere sesonger. Er du nybegynner er det også overveiende sannsynlig at du er den kritiske faktoren, ikke utstyret. Golfutstyr er også et produktsegment som virkelig har skutt fart på internett og en stor del av salget skjer gjennom nettbutikker, som det etterhvert finnes mange av. Her er det penger å spare om du bruker litt tid på å lete. Vær spesielt oppmerksom på tilbud og kampanjer som dukker opp innimellom.

Et annet godt råd er å holde seg til kjente merker og produsenter. Ikke bli fristet til å spare noen hundrelapper på golfutstyr fra ukjente produsenter, det er mye dårlig utstyr på markedet.

Pro shop er også et alternativ

De fleste golfanlegg har butikk hvor du kan kjøpe utstyr. Fordelen her er god rådgivning og oppfølging. Det blir som regel dyrere å kjøpe utstyr i fysiske butikker, men har du grei råd så er det jo mye triveligere og kjøpe utstyr lokalt. Det handler jo også om å bli en del av et miljø.

Store sportsutstyrskjeder som XXL har også golfavdeling. De selger som regel kjente merker, men utvalget kan bli litt smalt og ikke alltid er selgeren du møter i stand til å gi grundig rådgivning, om det er det du er ute etter. Allikevel er det smart å følge med også hos disse, av og til er det gode tilbud du kan benytte deg av.

Se tips om hvordan du kommer i gang med golf.

Det koster ekstra å handle fra utenlandske nettbutikker

Golfutstyr kjope 300b min min

Du trenger ikke overdrive investeringen i golfutstyr i første omgang.

Har kjøpet en verdi inkludert frakt på over 350 norske kroner påløper det moms på 25% samt tollbehandlingsgebyr. Hvor stor dette gebyret er avhenger av hvem som står for import og tollbehandling. Som regel er det transportører som Posten som ordner alt. Kostnaden ligger på 150-300 kroner. Sammen med merverdiavgiften blir dermed den endelige prisen en del høyere enn det som står i nettbutikken. Det er derfor en fordel å kjøpe fra norske nettbutikker. De sender varen i posten med vanlig porto, enkelt, greit og rimelig.

Er tilbud virkelig tilbud?

En tilbudspris regnes ut fra et utgangspunkt, det vil si det varen kostet før prisen ble redusert. Det er ikke lov å sette opp prisen rett før man lanserer en tilbudspris slik at det i virkeligheten ikke handler om et reelt tilbud av den størrelsen man blir forespeilet. I Norge er dette regulert gjennom lovverket, men du kan forvente at mange utenlandske nettbutikker sjonglerer med prisene. Det gjelder å være våken.

Er varen tilgjengelig?

Det finnes ikke noe mer irriterende når du handler på nettet enn at varen har lang leveringstid og at dette ikke gikk så tydelig frem når du bestilte. Har du betalt er det en lang vei å få omgjort handelen. Kontroller derfor nøye at nettbutikken virkelig har varen klar for utsendelse. Vær også litt forsiktig når det står at varen er forventet på lager om x antall dager. Det kan skje mye underveis og de fleste nettbutikker er ikke flinke til å oppdatere slik informasjon.

Bor du i Oslo/Akershus? Se oversikt over 18 hulls baner.

Returrett er en stor fordel

I følge lovverket har en kunde en viss returrett ved kjøp av en vare, også på internett. Men dette er ikke alltid så sikkert fungerer i praksis. Derfor er det viktig at det går tydelig frem på nettsidene at det virkelig eksisterer en klar og tydelig returrett og på hvilke betingelser. Dette gjelder både for norske og utenlandske nettbutikker. Er du uerfaren med kjøp av golfutstyr er det smart å kunne benytte seg av en returrett om noe ikke skulle passe.

Google nettbutikken før du handler

Ta deg tid til å søke opp nettbutikken på Google for å sjekke litt om det finnes andre som har positive eller negative erfaringer. Er det en useriøs nettbutikk med mange misfornøyde kunder dukker det fort informasjon om dette. Dette hjelper deg i hvert fall å styre unna de mest useriøse.

Sture Bjørseth

Se flere tips om tryggere handel på nett.

You may also like...