Online plattformer som kan hjelpe deg å lære nye ferdigheter

Online plattformer som kan hjelpe deg å lære nye ferdigheter

En fordel med Internett er uten tvil at vi har tilnærmet ubegrenset tilgang til kunnskap- og plattformer som kan formidle denne kunnskapen. Derfor har vi tatt en nærmere titt på noen av de beste plattformene for deg som vil lære noe nytt. Her har vi tatt litt forskjellig inspirasjon og sett på noen hvor du kan lære ting helt gratis, men også noen som vil kreve at du tegnet et abonnement.

Mange vil nok komme langt med å bruke gratis kilder til informasjon, men dersom du skal ta fatt på et mer komplisert emne, kan det ofte være lurt at man gjør dette på en strukturert måte. Da kommer læringsplattformer inn som et godt alternativ der man ofte finner strukturerte kurs som tar deg gjennom et emne. Ikke helt det samme som å gå på skole, men du kommer ganske nærme.

Våre anbefalte plattformer for deg som vil lære

Uansett om du vil lære å spille poker, utforske ulike spill på casino eller lære deg hvordan en bank fungerer i praksis, så finnes det tilgjengelig informasjon på nett. Imidlertid kan det være vanskelig å navigere seg i det enorme utvalget som gjerne dukker opp. Derfor har vi valgt å trekke frem noen anbefalte plattformer for deg som vil lære noe nytt, men ikke har tid eller budsjett til å ta et nytt program på skolebenken.

Youtube

Den første og kanskje mest attraktive kilden til informasjon i dag er Youtube. Det finnes millioner av informative filmer som dekker like mange emner, og det beste av alt er at de er helt gratis. Du kan riktignok velge å betale for å slippe all den irriterende reklamen som de sender, men dersom du kan leve med dette, kan du virkelig tilegne deg mye informasjon helt gratis.

Når det er sagt, så gjelder det å ha litt kildekritikk når man skal utforske Youtube. Det finnes nemlig en del informasjon og feilinformasjon som aktiv spres gjennom plattformen. Pass derfor på at du plukker ut godt etablerte kanaler og helst de som er knyttet til offisielle utdanningsinstitusjoner. Blant annet tilbyr skoler som Oxford, Handelshøyskolen BI, NHH, London School of Economics og en rekke andre skoler gratis filmsnutter på sine kanaler.

Skillshare

Ønsker du derimot å lære en ferdighet eller egenskap av noen andre, kan en plattform som Skillshare være et godt alternativ. Dette er strengt tatt en Netflix for kurs på nett. Den er litt mer avansert enn Youtube og mange av kursene kommer med egne ressurser og materiale som skal benyttes. Fordelen er at du får ubegrenset tilgang med ett abonnement, slik at du kan fordype deg i så mange emner du bare orker.

Skulle du ha en ferdig du ønsker å lære bord, så kan du også gjøre dette på Skillshare. Da kan du lage dine egne videoer og utforme et kurs. Dette kan du deretter laste opp på plattformen, og motta betalt dersom noen tar kurset ditt. Her anbefaler vi at du utforsker litt hva som finnes og deretter ser om du har noe å bidra med på plattformen. Et abonnement er forholdsvis overkommelig priset, så Skillshare kan fort bli en nyttig kilde til informasjon.

Udemy

Udemy er et annet alternativ for deg som vil lære noe på nett. Dette er en læringsplattform som har mye av de samme funksjonene som Skillshare, men fremfor å ha et abonnement – kan du kjøpe deg tilgang til individuelle kurs. Disse er ofte på salg, så det kan være lurt å vente til dette foreligger. Nettsiden er kjent for å kutte prisene med opptil 80 % under salgene sine, så du kan virkelig få gode kurs til så lite som 10-12 euro per stykk.

Forskjellen på disse og Skillshare er at de fleste av dem kommer i moduler som du skal følge. Noen har også egne eksamen som du kan få diplom fra. På denne måten kan du tilføre nye egenskaper på CV-en din, og ha et diplom å vise til dersom noen skulle stille spørsmål ved ferdighetene dine. Perfekt for deg som vil lære noe nytt på kveldstid eller ha litt faglig input på vei hjem med buss/tog/trikk.

Oppsummering

Det finnes enorme mengder informasjon på nett, men det kan være vanskelig å finne frem. Vi har derfor tatt en titt på et par populære plattformer for deg som vil lære noe nytt. Disse tilbyr kurs, videoer eller foredrag i en rekke ulike emner og det koster enten ingenting eller har en liten avgift for å gi deg full tilgang.

You may also like...