Kort om å spille golf

Golfhb min min

Golfhb min minGolf er en av de største verdensidrettene og på stadig fremvekst. I takt med økende interesse og flere golfbaner blir det stadig flere golfspillere også i Norge. Alle kan spille golf og det kreves ikke store ferdigheter for å delta. Golf er moro fra første slag. Å bli en habil golfspiller derimot krever stor innsats og mye øvelse. Golf spilles ute i flott natur sammen andre, en flott ramme for fine og spennende opplevelser. Er du opptatt av å gå ned i vekt er golf en aktivitet som øker forbrenningen på en behagelig måte. Du blir ikke tungpustet, men en runde med golf kan vare flere timer og summen av det hele kan utgjøre mye.

Hva koster det å spille golf?

For å spille golf er det to ting du trenger, medlemskap i en golfklubb (de fleste baner er reservert for medlemmer) og golfutstyr.

Prisen for et medlemskap varierer, men du må regne med noen få tusenlapper i året. Et rimelig sett golfutstyr koster rundt kr 3.000. Dette holder i første omgang. Etter hvert som ferdighetene blir bedre vil du naturlig nok investere en del i godt utstyr. Klærne er det ikke så farlig med. Behagelige fritidsklær og ett par joggesko holder i massevis. Enkelte baner og klubber har regler for hvilke klær og sko som kan anvendes.

Hvor vanskelig er det å spille golf?

Golf300 min min

Golf er en spennende og krevende sport med en stor sosial side.

Alle kan slå et slag med en golfkølle og alle treffer hullet før eller siden, det avhenger av antall slag. Derfor er golf moro også for den absolutte nybegynner. De aller fleste golfklubber tilbyr kurs og du blir nødt til å følge et slikt kurs for og få Golfkortet. Golfkortet er et bevis på at du har de grunnleggende kunnskapene og ferdighetene for å spille golf på en bane. Har du mulighet er det smart å ta noen kurs i starten. Så kommer du raskere i gang og blir kjent med miljøet.

Hvor lang tid tar det å spille golf?

Dette er noe du avgjør selv, det avhenger av hvor lang runde du spiller. Du trenger ikke spille gjennom alle 18 hull hver gang. Det tar i snitt 3,5 til 4 timer å gå gjennom en 18 hulls bane, avhengig av hvor mange som spiller sammen. En runde på en 18-hullsbane er på ca 10 km. Du kan også trene på slag fra driving rangen.

Hvordan spiller man golf?

En golfbane har 6, 9 eller 18 hull og har fintrimmet gress. Ballen slås fra et utslagssted. Det er et utslagssted for hvert hull. Målet er å få ballen ned i hullet med så få slag som mulig. Banene har flere hindringer (grusbanker, høyt gress, trær og busker) som kan kreve mange slag før du kommer deg videre. Du må legge inn vindretning og -styrke når du skal beregne slaget. Det er også viktig å velge riktig kølle.

Har du lyst å prøve golf?

Da tar du kontakt med en golfklubb i nærheten og hører hvilket tilbud som finnes. Kanskje du starter med et kurs og med leid utstyr. Du får du testet golfspillet litt nærmere før du beslutter å satse videre. Da blir du også kjent med miljøet. Mest sannsynlig vil dette gi mersmak.

Sture Bjørseth

You may also like...