Golfsett herre – slik velger du riktige golfkøller

Golf hb min min

Golf hb min minGolfkøller er en personlig ting og det som passer for en trenger ikke gjøre det for en annen. Du må derfor ha ditt eget golfutstyr som fungerer for deg og din spillestil. Din sving er unik.

Utvalget av golfkøller er stort og det er lett å miste oversikten, det er mange faktorer som definerer en golfkølle. Det er som regel smart å kjøpe en komplett golfsett om du er nybegynner. Etterhvert som du blir bedre vil du også bli mer selektiv i valg av utstyr. Her er noen tips:

Hvilken type køllehode?

Her spiller ferdighetsnivået en viktig rolle. Generelt gjelder at jo flinkere du er desto smalere og mindre køllehode foretrekker du. En nybegynner vil ha nytte av et noe større og bredere køllehode. En viderekommende har ferdigheter som gjør det mulig med mer presise og smalere køllehode.

Hvor lange skal golfkøller være?

Lengden på golfkøller er viktig og det er fundamentalt at lengden passer deg. Er lengden feil vil det påvirke hvert eneste slag negativt om du ikke kompenserer. Spar deg derfor for slike problemer og velg riktig lengde på køllene.

For spillere med et normalt forhold mellom kroppshøyde og armlengde gjelder følgende for jernsett:

Herre

Kroppshøyde 170 – 185 cm: Standard lengde

Kroppshøyde 185 – 190 cm: Standard lengde pluss en halv tomme

Kroppshøyde 190 cm +  : Standard lengde pluss en tomme

Dame

Kroppshøyde 160 – 175 cm: Standard lengde

Kroppshøyde 175 – 185 cm: Standard lengde pluss en halv tomme

Kroppshøyde 186 cm + : Standard lengde pluss en tomme

Hvor bør du kjøpe golfutstyret?

Hva med skaftet?

Skaftet er også fundamentalt viktig for at du skal få mest mulig ut av spillet.

Golfutstyr 300 min min

Golf trenger ikke bli så dyrt om du er litt smart. Sjekk på nettet etter golfsett for nybegynnere. Men husk, hold deg til kjente merker!

Utfordringen er å velge riktig skaft, her er det litt av en jungel og orientere seg i. Avanserte produksjonsteknikker gjør det mulig å lage skaft med stor variasjon i karakter og egenskaper. Stivhet, balansepunkt og vekt er noen av parameterne. Mange av de store og seriøse nettbutikkene for golfutstyr har tjenester for valg av skaft, ta en titt på disse.

Grepet er viktig for optimal sving

Et godt grep er viktig for en presis sving og ikke minst en stabil spillestil. Du klarer ikke å finpusse slagene om køllen ikke sitter godt i hånden. Her spiller både grepets form, størrelse og hvilke materialer det er laget av en rolle. Ta en titt i de store nettbutikkene for flere tips om valg av grep.

SB

Bor du i Oslo har du mange 18 hullsbaner i nærheten.

You may also like...