Rudskogen Motorsenter – åpent for alle

Rudskogenhb min

Rudskogenhb minNorges største motorsportsenter (offisielt hovedanlegg) heter Rudskogen Motorsenter og har i over 10 år tilbud fasiliteter for både konkurranser, event og andre motorrelaterte aktiviteter. Anlegget har allsidig aktivitet med og kan også leies, blant annet er Politi og bilbransjen ivrige brukere av anlegget til testing og øving.

Meld deg på kurs

På Rudskogen kan du delta å ulike aktiviteter og kjørekurs også som enkeltperson. Du må ikke være en del av større gruppe. Konseptet «Racerfører for en dag» er populært. For rundt 6000 kroner får du en motorsportdag hvor du selv er protagonist og som du aldre kommer til å glemme, garantert.

Dette er også en genial gave til en som har sans for fart og spenning.

Anerkjent hovedbane

Asfaltbanen på 3237 meter (14 svinger) har fått mye skryt fra ulike motormiljøer og er kjent for å være original og spektakulær. Designet av banen er utført av Hermann Tilke, en av verdens mest kjente banearkitekter. Tilke står bak designet av flere av de kjente racerbanene som er bygget de seneste årene. Banen ligger i kupert terreng med helninger opp mot 13% og regnes for å være teknisk utfordrende.

Motorsykkel og gokart

Rudskogen er motorsykler like velkomne som biler og det arrangeres flere roadracing konkurranser i løpet av året.

Rudskogen300 min

Motorsportopplevelser både i bil og på sykkel. På rudskogen kan du dra på litt ekstra og på trygg avstand fra politiet.

Et komplett offroadanlegg er tilgjengelig for motocross og enduro. For gokart har anlegget en egen gokartbane med en lengde på 1201 meter og med internasjonal standard.

GoKart kan du også kjøre på Dagali.

Vertskap for flere store billøp

NM runder i ulike mesterskap for både sykkel og bil arrangeres på Rudskogen. I tillegg kommer flere svenske mesterskap. Motorsport festivaler som Gatebil og senterets egen festival (Rudskogen Motorfestival) trekker enormt med publikum år etter år.

Det er mulig å leie anlegget for egne arrangement, for eksempel motorklubber

Delta på eller arranger event

Et populært event er LeMans. Her gjelder det å kjøre flest runder på en tilmålt tid, som regel 60 eller 90 minutt. En gruppe deltagere deles inn i lag og det laget med flest runder vinner. Løpene kjøres med gokart og BMW racingbiler. Løpene kjøres med pitstop og førerbytte. Et annet populært event er Grand Prix. Her er det førstemann i mål som vinner. Deltagerne kjører på individelle tider mann mot mann. Slike event er utrolig populære, folk kan for første gang gjøre noe de bare har sett på tv og kanskje drømt om siden guttedagene. Plutselig sitter de der, med hjelm bak rattet på en racerbil. Garantert suksess!

Sture Bjørseth

You may also like...