Båttur på Trondheimsfjorden

Båtturtrhfjhb min

Båtturtrhfj323 minTrondheimsfjorden er en fantastisk arena for store opplevelser. Det er fantastisk flott å dra ut fra Trondheim i båt og legge kursen enten østover mot Stjørdal, Åsenfjord eller rundt Frosta og innover Innherred, eller vestover utover mot Fosenhalvøya og videre. Det holder gjerne å legge turen en halvtimes tur utover, så kan man betrakte den flotte byen og området rundt mens måkene skriker og bølgene skvulper.

Dette er noe Trondheimere liker.

Ok, Trondheimsfjorden er ikke en skjærgård (da må du utover mot Hitra og Frøya) men det er allikevel fullt av fantastiske muligheter.

Trondheimsfjorden er stor

Hele 17 kommuner har kystlinje mot fjorden. Den nordligste kommune er Ørland, den innerste ved Steinkjer er Hjellbotn og helt ytterst på sørsiden finner du Agdenes. Dette er en kystlinje på over 12 mil.

Råkvåg på Fosen

Dette er en unik plass som er godt bevart.

En meget malerisk bryggerekka er hovedattraksjonen på dette stedet som har sine røtter som et lite fiskebasert samfunn langt tilbake i tid. Mest kjent er Råkvåg som senter for det rike sildefisket tidlig på 1900 tallet. Her finner du interessante utstillinger og museum som

Spiti300 min

Det finnes flere muligheter for leie av båt (med kaptein) for turer på trondheimsfjorden. Her my spiti.

tar deg tilbake til «de gode gamle dager». I løpet av sommerhalvåret er det flere arrangement som er rene folkefestene.

Flotte muligheter for fiske

Fisken biter i Trondheimsfjorden og med litt lokalkunnskap blir fisketuren en suksess. Både innover i fjorden er det et rikt fiske, og legger du turen østover mot Fosen og Hitra/Frøya området kan du virkelig gå etter storfisken.

Naturopplevelser både for øyet og ganen

Både dyrelivet og terrenget er rikt og variert. Vet du hvor du skal dra er det store muligheter for å observere mange spennende fuglearter som for eksempel havørn. I vannkanten finner du oter og nise og er du heldig til og med sel. Under vannskorpen er det et rikt fiske med arter du også kan bruke til å imponere på kjøkkenet etterpå.

Rike dykkemuligheter

Enten du er en erfaren dykker, eller er nysgjerrig på et dykkerkurs. Trondheimsfjorden er et dykke-eldorado med et flott plante- og dyreliv, vrak og andre spennende dykkemål.
Kort oppsummert er en båttur på Trondheimsfjorden en garantert suksess. Er dere en gjeng eller en bedrift som har lyst å utforske dette nærmere finnes det muligheter for leie av båt med kaptein som tar dere med på tur. Etter avtale ordnes det med alt av mat og drikke og til og med fint vær går det rykter om.

Har dere planer om en bedriftstur på fjorden, se mere informasjon om båtleie.

Fosenhalvøya ligger på nordvestsiden av Trondheimsfjorden og er et spennende alternativ til den tradisjonelle E6-ruta gjennom Trøndelag, en forlengelse av Kystriksveien. Fosen kan fremvise noen av de eldste sporene etter mennesker i Norge, over 11 000 år gamle. Noen av landets eldste bosettinger og landets største samling av gravhauger og bautasteiner finnes i denne regionen.

Sture Bjørseth

You may also like...