Havfiske er noe du bør prøve!

Havfiskehb min

Havfiskehb minFinnes det noe mer spennende enn å kaste ut et snøre med et agn du har stor tro på vil fungere og deretter vente på at det biter, nei mener mange. Når det biter, hvilken fisk har du fått på kroken, og hvor stor er den. Havfiske er spennende.

Havfiske foregår fra båt og gjerne litt lenger ut i fjorden eller skjærgården, eller langt til havs. Fisket foregår på flere måter, pilking og dorging er det mest vanlige, men også kasting med sluk og flue er

Fantastiske muligheter

Havfiske er både fiske etter skikkelig storfisk langt til havs og fiske etter mer vanlige arter og størrelser litt nærmere land.

Jakten på storfisken er fascinerende for mange, men krever selvfølgelig tilgang til en stødig båt som tåler sjø og som egner seg. Får du en fisk på 20 kilo på kroken er det en fordel med riktig båt. Har du en mindre båt er det nok av muligheter litt nærmere land. Også her er det fantastiske muligheter for å få storfisk.

Noe av det mest spennende med havfiske er alle fiskeslagene som finnes og som du har en mulighet til å få på kroken. I Norske farvann er det bortimot ett hundrede fiskeslag, mange helt ukjent for de fleste. Som havfisker har du muligheten til å ta del av denne rikholdige undervannsverden.

Bestemmer du deg i tillegg for hvordan fisk du er ute etter og gjør dine beste forberedelser og innsats for ta nettopp denne blir det hele skikkelig utfordrende.

Meld deg inn i en havfiskeklubb

Havfiske300 min

Havfiske krever ekstra solid redskap.

Det finnes ca 30 havfiskeklubber i Norge og er du seriøst interessert i havfiske bør kontakte en av disse. Da får du både gode venner som deler din interesse og tilgang til aktiviteter og informasjon som tar deg dypere inn i ”havfiskeverden”. Klubbene arrangerer turer og har tilgang til de rette båtene for havfiske. Økonomisk er det også, du får tilgang til turer og opplevelser for en rimelig penge i forhold til om du skulle gjort det alene. Og ikke minst, klubbmedlemmene vet hvor de beste fiskeplassene for de ulike artene er.

Har du egen båt?

Da er det du som styrer skuta og kan invitere andre interesserte til turer. Det går an å dele på utgiftene og du får mere innholdsrike opplevelser sammen andre. Av og til er det også deilig å være på sjøen alene, for å få de dype roen.

Alt har sine fordeler og ulemper.

Mer informasjon finner du på nettsidene til Norsk Havfiskeforbund.

Sture Bjørseth

You may also like...