På ferie alene? Her er noen tips

Kg reise reisealene 540 min

Kg reise reisealene 300 minStadig flere reiser alene på ferie og utvalget reiseprodukt som er tilpasset dette øker. Noen reiser helt alene, andre foretrekker i reise alene men i gruppe. Reiser du alene fordi du ikke har noen å reise med eller fordi du rett og slett har lyst spiller ingen rolle, aleneferie er like flott som andre feriemåter.

Du har ubegrenset med frihet, ingen å forholde deg til, du gjør som du vil. Du kan oppsøke de stedene og opplevelsene du har lyst til, uten å inngå kompromiss med andre reisedeltagere. Dette gir deg en enorm frihetsfølelse.

Du må planlegge godt

Reiser du alene, og spesielt dersom du er kvinne, må du ta visse forholdsregler. Det spørs selvfølgelig hvor du reiser, men i mange land og kulturer blir ikke kvinner respektert på samme måte som menn. Som kvinne bør du mange steder unngå de mørkeste og «dårligste» bydelene og ikke ferdes alene over alt på nattestid.

Løsningen er å planlegge godt. Bestill overnatting på forhånd, sette deg litt inn i plassene hvor da skal reise og det er en fordel om du ankommer stedet mens det ennå er lyst.

Kommer du til å føle deg ensom?

Dette er noe de fleste spør seg, spesielt om det er første gang man drar på ferie alene. Hvor ensom man føler seg er selvfølgelig veldig individuelt, noen trives godt i eget selskap og føler seg aldri ensom mens andre fort får en ensomhetsfølelse. Det spørs hvilken type du er. En introvert nyter ensomheten vanligvis mer enn en ekstrovert.

Det spørs også hvilken type ferie man er på. Reiser du på badeferie til syden vil ensomhetsfølelsen kunne komme raskere enn om du skal utforske en storby hvor du hele tiden er på farten til nye opplevelser og steder. Dette blir veldig individuelt. Noen kommer også lettere i kontakt med nye mennesker enn andre.

Ønsker man å komme i kontakt med nye mennesker er det ofte best å reise alene.

Ha et mål med reisen

Det er litt enklere å feriere alene om man har et program og et mål med turen. Skal du utforske et sted eller noe du er interessert i eller delta på ulike aktiviteter vil du automatisk også bli en del av et sosialt opplegg hvor du treffer andre, om dette er målet. Reiser du for eksempel til et sted som Roma og Italia og bruker dagene til å oppsøke ulike attraksjoner og opplevelser er det for mange lettere å være alene (eller helt fantastisk) enn om du skal ligge ved et svømmebasseng eller på en strand dagen lang.

Reiser du alene på ferie for første gang?

Aleneferie krever litt øvelse og det kan være smart å starte litt forsiktig. Du kan for eksempel dra til et sted hvor du har vært før og kjenner litt til. Kanskje din første aleneferie skal vare en uke istedenfor to? Ønsker du å sosialisere og komme i kontakt med andre på turen er det smart å bo på hoteller hvor du enklere treffer andre mennesker. Delta på organiserte utflukter og spis middag med andre. Vær til stede så kommer du lett i kontakt med folk, dette er ofte lettere når du reiser alene.

God tur!

You may also like...